Jag har varit med om en hel del kul grejer under min livstid, började som 7-åring att spela gitarr och sjunga i källaren hos mamma och pappa och har alltid varit med i olika skolkörer och även Katarina Gosskör, när jag blev äldre så var jag med som gitarrist i olika band från punk, Reggae till gammal hederlig rock´n roll och var även förband till Ebba Grön och Dag Vag på Rågsvedsgården en gång i tiden.

Därefter så var jag med i olika tv-program såsom man o man, sikta mot stjärnorna första året det gick (mitt stora genombrott 1994 = 20-års jubileum i år) där jag lyckades vinna min final och tolkningen som Roy Orbison och detta genererade en massa fantastiskt roliga Uppträdanden/framträdanden med en hel del olika arrangemang från Sweden Hockeygames, de flesta båtarna såsom Viking Line, Silja, Birka etc., och som gästartist hos Robert Wells i globen och även enskilda uppträdanden tillsammans på samma scen som Carola, Sanna N, Nick Borgen, Lili och Susie, Markoolio, Jan Johansen, Kikki Danielsson, Sofia Källgren, Lotta Engberg, Charlotte P, Style m.m.

Jag har även fått äran att sjunga utomlands tillsammans med bl.a Richard Marx på Marriot Hotel i Orlando, Wanda Jackson, Bonnie Tyler och framförallt James Brown även det i Orlando ”House of Blues” i slutet av 90-talet.

Musiken

När det gäller musiken så har jag hjärta för den gamla goda rock´n rollen men är nog en allätare. Jag har haft olika typer av shower och den kanske de största framträdanden var som Johnny Dee and The Kingstones (partylåtar)som spelades i bl.a Ryssland och Kina där turnerandet pågick under en tid i slutet av 90-talet och i början av 2000-talet.

Andra roliga shower som jag också har producerat och gjort var förutom minneshowen till Orbison som gick för fulla konserthus även en Blues Brothers show som blev mycket populär. Jag har även gjort en hel del lokala framträdanden i tv som Roy Orbison och även lyckats få huvudrollen i vissa reklamfilmer bl.a. till Fujitsu siemens, FOI (Försvaret), biroller till Stieg Larssons filmer, Helenius hörna m.m som sändes i olika kanaler i sverige samt en del länder i europa.

Jag är både en balladsångare och en rockkille och tycker nog att en blandning med en glittrande fartig rockshow där man ger järnet på scenen ibland kombinerat med en lugn nostalgisk Orbison konsert är fantastiskt utvecklande och roligt för mig som artist, med en stor bredd så blir det aldrig vardagligt och tråkigt efter mina ca: 2000 framträdanden ;)

När det gäller ballad Johnny så är jag ute och turnerar en hel del med olika saker, jag har varit med i Hans Edlers galor i globen ett antal gånger och uppträtt tillsammans med Burken, RockRagge, rockolga, Svenne och Lotta m.fl. och naturligtvis med The Legends.

Jag har även blivit inbjuden som gästartist till olika stora kända dansband såsom Shanes, Candela, Ingemar Nordströms etc. och så har jag som jag skrev en minnesshow till Roy Orbison i de stora konserthusen runt om i Sverige med gästartister som bl.a Ted Åström(Johnny Cash), Cecilia Karlsson (Dolly Parton) m.flera.

Jag samarbetar mycket med en fantastisk producent sedan många år tillbaka som heter Martin Klaman och som har arrat och producerat många av mina nya låtar, där de flesta av låtarna är skrivna av min kära vän och låtskrivare Jan-Eric Karlzon (Margareta) även Danne Attlerud (den gode gotlänningen) har skrivit många av mina roliga partylåtar. Jag är nog en riktig linslus med världens energi som bara älskar att uppträda och göra människor glada från scenen och det är väl min positiva Gen att jag inte ger mig förrän de flesta i publiken är engagerade hänger med och mår bra.

Jag jobbar numera främst som artist, låtskrivare och textförfattare och har samlat på mig en hel del nytt materiel. I mina senaste projekt så har jag, och håller på att spela in nya låtar skrivna av Jan-Eric Karlzon där det klingar mycket från den gamla goda tiden fast med ett nytt fantastiskt sound, ett annat projekt är med Dogge Doggelito och Primo där första låten redan är klar, det kommer att bli en ny genre :) min 50-60tals tolkning tillsammans med Dogges Rap kommer förhoppningsvis att bli ett roligt inslag i musikbranchen framöver.

Tack till er alla

Mitt stora mål i livet har alltid varit att leva sunt och att må bra och även se till att mina medmänniskor mår bra, och finns det ett bättre sätt än att göra detta genom musiken och en positiv attityd mot andra människor!!! Tror inte det ;)

Ännu en gång så får jag tacka er därute för den fina responsen under åren…utan er är jag ingenting.

Stora kramar från Johnny Duvert

Färdigheter

Sångare/artist, scenvana, säljare, sportig, golfare, fotbollsspelare, minglare, målinriktad, social, ödmjuk, barnvänlig, lekpappa, seriös, ärlig….;)